Apotea och FRISQ-samarbete godkänt

eHälsomyndigheten har godkänt Apoteas och FRISQs samarbete kring receptförmedling. Apotea, Sveriges ledande nätapotek, kan därmed erbjuda sina apotekstjänster via FRISQs digitala plattform för hälsotjänster. Lansering sker i januari 2017. 

”Vi är mycket glada över att samarbeta med Apotea. Vi tror på att skapa och samla smarta hälsotjänster för individen så att man lättare kan ta hand om sin hälsa, vilket är särskilt värdefullt för kroniker som behöver god tillgång till receptbelagda läkemedel,” säger Martin Irding, VD på FRISQ. Genom att nu samarbeta med Sveriges ledande nätapotek kommer vi att kunna erbjuda ett ännu större värde för våra användare.”

”FRISQ är en spännande innovatör inom svensk e-Hälsa”, säger Pär Svärdson, grundare och VD på Apotea. ”Vi drog igång Apotea för att vi ville göra något nytt inom apotekssektorn, något som inte var gjort tidigare. Det matchar väldigt bra med vad FRISQ tänker göra inom e-Hälsa. Det ska bli kul att se hur vårt samarbete kan driva på utvecklingen.”

Inom kort lanserar FRISQ i samarbete med Reumatikerförbundet en specialbyggd applikation riktad till landets reumatiker. Tanken är att appen ska bli ett stöd i vardagen för alla med reumatism och ett fönster mellan Reumatikerförbundet och deras medlemmar. Även i denna app kommer användaren att kunna beställa apoteksprodukter via Apotea, samt få särskilda specialerbjudanden från Apotea. 


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Irding, VD FRISQ, tel 08-120 131 20, mail: martin.irding@frisq.se

Pär Svärdson, VD Apotea.se, tel 070-4974237, mail: par@apotea.se

Denna information är sådan information som FRISQ Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 december 2016 kl. 08:30 CET.

Våra pressmeddelanden finns tillgängliga på www.frisqholding.se