FRISQ Care är CE-märkt och kommer nu gå live

Processen för att CE-märka FRISQ Care är nu klar och tjänsten uppfyller därmed kraven på medicintekniska produkter inom Sverige och EU. Detta innebär att tjänsten kan köras skarpt med riktiga patienter och implementeras hos vårdgivare runt om i Sverige.

Nu har FRISQ Care blivit CE-märkt och uppfyller därmed de grundläggande krav som finns på medicintekniska produkter inom hälso- och sjukvård i EU. I praktiken innebär detta att vi nu kan börja använda FRISQ Care skarpt, med riktiga patienter. Därför kommer vi nu fokusera på att implementera systemet för piloter och fulla utrull­ningar hos offentliga såväl som privata aktörer, bland annat på KOL-centrum på Sahlgrenska Universitetssjukhuset där avtal finns på plats för att kunna metodtesta systemet för första gången i Sverige och världen.

”Det här en otroligt viktig milstolpe – först nu kan vi börja implementera och köra vår tjänst på riktigt ute hos vårdgivare. Vi ser fram emot att se tjänsten live och få in värdefull feedback från både vårdpersonal och patienter.” säger Martin Irding, vd på FRISQ.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Irding, VD, martin.irding@frisq.se