FRISQ i korthet

FRISQ strävar efter att göra patienter mer delaktiga i sin egen vård. Vi tror nämligen att en motiverad och kunnig patient är en förutsättning för att nå bästa hälsoutfall. Dessutom är vi övertygade om att många patienter både vill och kan bli mer engagerade i sin behandling.

Med våra tjänster ger vi patienten information om sin behandling, sina läkemedel och sin vårdhistorik, direkt till telefonen. Vi ger också vårdteamet ett digitalt verktyg för patientens behandlingsplan som gör det möjligt att effektivt kommunicera inom teamet samt med patienten. På detta sätt kan vården avlastas och resurserna användas på bästa sätt – och bästa hälsoutfall nås.

Våra tjänster

FRISQ Care – En tjänst för patienten och vården som kan planera, koordinera och följa upp

FRISQ Care möjliggör för vården att digitalisera sina processer samt göra dem tillgängliga för både patienten och vården. Vårt mål är att skapa en tjänst för vårdens alla yrkeskategorier där dubbelarbete undviks genom integrationer med vårdens nuvarande IT-infrastruktur och system.

 • En gemensam plan för vårdgivare & patient
  Vården lägger upp en gemensam plan som patienten får tillgång till. Alla beslut om planering och ändringar, reflekteras direkt i patientens app. Patienten och hens anhöriga har därmed full insikt i hur behandlingen går och kan agera medproducent i den egna vården.
 • FRISQ Care stödjer personcentrerat teamarbete
  Alla i vårdteamet kring patienten har Alla i vårdteamet kring patienten har omedelbar tillgång till all information som krävs för beslut om vårdinsatser och planering. Patienten kan också välja att själv koppla ihop planer mellan olika vårdgivare. Ett sant teamarbete kan möjliggöras med FRISQ Care.
 • iPad för vården, iPhone & Android för patienten
  FRISQ Care för vården ska vara lättanvänt i vardagen och tillåta löpande kommunikation med patienten. Behovet att leta information i andra system minimeras, och vården behöver bara dokumentera en gång. Patientens speglade applikation ger mesta möjliga kontroll i den egna vardagen.

FRISQ Recept – Recept på dina villkor

FRISQ Recept hjälper dig att samla dina och familjens recept på ett och samma ställe. FRISQ Recept är gratis för dig att använda, apoteksoberoende och du väljer själv leveranssätt.

 • Få koll på dina recept och hjälp dina nära och kära
  Med FRISQ Recept har du alla recept på ett ställe, både aktuella och din recepthistorik. Du kan även, genom att registrera en fullmakt, beställa läkemedel till dina anhöriga – och till dina husdjur.
 • Handla från vilket apotek du vill
  Vi samarbetar med apotek över hela landet och erbjuder leverans på det sätt som passar dig. Om du väljer att handla från Apotea, får du som FRISQ-medlem 10% rabatt på allt receptfritt i Apoteas sortiment, samt gratis budleverans i stora delar av landet.
 • Säkert, tryggt och för dig
  Det är otroligt viktigt för oss att du ska känna dig trygg med att använda våra tjänster. Du loggar enkelt in med ditt personliga Bank-ID och varje moment i processen kräver ditt godkännande.

FRISQ Recept finns för iPhone och Android och kan laddas ner på App Store och Google Play.

Läs mer om våra tjänster på www.frisq.se.