FRISQ lanserar appen ”Astma och allergi” tillsammans med Astma- och Allergiförbundet

FRISQ lanserar nu tillsammans med patientorganisationen Astma- och Allergiförbundet, en app för landets tre miljoner astmatiker och allergiker. Appen heter Astma och allergi och finns nu tillgänglig för nedladdning för iOS och Android.

Appen är utvecklad åt, och i samarbete med Astma- och Allergiförbundet, Sveriges folkrörelse för allergiker. Förbundet arbetar för att möjliggöra ett friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet genom att sprida information, bedriva opinionsbildning och stödja forskning. I dag finns 94 lokalföreningar och 18 regionala föreningar runt om i landet. Genom appen kan FRISQ nå ut till Sveriges tre miljoner astmatiker och allergiker med tjänster som är särskilt värdefulla för dem.

Om appen Astma och allergi
Med appen Astma och allergi kan man enkelt hantera allt som rör familjens läkemedelsrecept och få aktuell information om astma och allergi. Användaren får även tillgång till andra smarta funktioner som hjälper hen att få en bättre bild över just sin hälsa – allt samlat på ett och samma ställe. I appen Astma och allergi kan man till exempel:

  • Se sina och anhörigas läkemedelsrecept, inklusive recepthistorik
  • Beställa sina och anhörigas apoteksvaror från etablerade apoteksaktörer
  • Ta del av senaste nyheterna och spännande innehåll från Astma- och Allergiförbundet
  • Läsa sin medicinska journal, i samarbete med 1177 Vårdguiden

Varje gång man lägger en läkemedelbeställning via appen, doneras en del av kostnaden till Astma- och Allergiförbundets forskningsfond. På så sätt kan man bidra i Astma- och allergiförbundets viktiga arbete att möjliggöra ett friskare liv för alla.

Appen är gratis och kan laddas ner på App Store eller Google Play för iPhone respektive Android för både mobiler och surfplattor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Irding, VD, martin.irding@frisq.se