Nyheter

december, 2019

Intervju med Johan Zetterström, Salesforce-veteranen som i januari blir FRISQs nya försäljningschef

I början av januari tillträder Johan Zetterström tjänsten som globalt ansvarig försäljningschef för FRISQ med fokus på skalbarhet och ökat försäljningsfokus mot stora kunder. Johan har en bakgrund som Nordenchef på Salesforce, där han också var bolagets första anställda i Norden, VD för Projektplace och rådgivare för bland annat EQT Partners.
september, 2019

FRISQs vd Martin Irding i intervju med Analysguiden

I september träffade Martin Irding Aktiespararna för ett samtal om de senaste händelserna i bolaget, varför FRISQs strategiska fokus är på större affärer och upphandlingar samt marknadens allt större förståelse för nyttan och kraften i FRISQs produkt. Intervjun i Analysguiden går att läsa här: "Medvind i ryggen”, Analysguiden www.aktiespararna.se/medvind-i-ryggen
juli, 2019

Lyckad närvaro under Almedalsveckan

FRISQ har under Almedalsveckan varit på plats i Visby för att bland annat delta i seminarier och diskutera vårdens framtida utmaningar och lösningar, möta samarbetspartners och, ställa ut under Techarenan som ett av Sveriges 50 framtidsbolag. Årets Almedalsvecka har för FRISQ varit kantat av många intressanta och lärorika möten, seminarier och erfarenheter. Att intresset för vård och omsorg var stort märktes tydligt där över 10% av alla seminarier under veckan handlade om ämnet. FRISQ var i år p...
juni, 2019

FRISQ bland finalisterna när Serendipity Challenge utser årets framtidsbolag

När den årliga entreprenörstävlingen ”Serendipity Challenge” går av stapeln under Almedalsveckan är FRISQ ett av 50 bolag som gått till final. Som ett av ”Sveriges och Nordens mest innovativa framtidsbolag” tävlar FRISQ om titlarna “Årets tillväxtbolag” och “Årets startupbolag”.

FRISQ medverkar på Redeye Growth Day

Den 10 juni klockan 08:30 medverkar healthtech-bolaget FRISQ på Redeye Growthday på Haymarket by Scandic i Stockholm. Dagen syftar till att lyfta fram “några av de mest spännande bolagen inom Life Science och Technology” och FRISQ, med VD Martin Irding, är det första bolaget ut att presentera samt svara på frågor. Presentationen kommer utöver att belysa behovet av FRISQ Care, förklara bolagets produkt samt strategi och position. Presentationen livesänds även, och kan följas på www.redeye.se/liv...
maj, 2019

Rapport från Vitalis och samarbetet Alliance for innovative care

Den 21-23 maj hölls nordens ledande e-hälsokonferens och mässa, Vitalis i Göteborg. FRISQ var på plats på konferensen, bland annat för att delta i presentationen av “Alliance for innovative care” tillsammans med flera andra ledande hälsobolag.

VD-kommentar

Om skiftat fokus till införsäljning av skalbara produkter och förberedelser inför större upphandlingar.

Lars Björk och Camilo Barcenas ska leda etableringen av FRISQ i USA

FRISQ har tidigare kommunicerat sina planer på att äntra den amerikanska marknaden och nu står det klart att det blir styrelseledamoten och Qlik-veteranen Lars Björk tillsammans med amerikanen Camilo Barcenas som får i uppdrag att etablera det första kontoret på plats under det andra kvartalet.
mars, 2019

Analys FRISQ: Utveckling enligt plan

FRISQ vill revolutionera administrationen runt vården. Givet en stor eftersatt digitalisering i vårdsektorn globalt finns det en enormt stor marknadspotential. I samband med rapporten för det fjärde kvartalet 2018 annonserades beslut om lansering i USA.
februari, 2019

Göran Hägglund om styrelseplatsen: “FRISQ adresserar vårdens mest kritiska kostnader”

Under sina 8 år som socialminister var Göran Hägglund ytterst ansvarig för hälso- och sjukvårdspolitiken i Sverige och skapade sig en unik förståelse för vårdens utmaningar och potential. Nu oroar han sig för att vården kommer ha svårt att hantera den ökande mängden data och berättar här varför han har gått in som styrelseledamot i healthtech-bolaget FRISQ.

Rapport från HIMSS, världens största techmässa för vården

Mats Lindstrand är precis hemkommen från Orlando i Florida där FRISQ tillsammans med Qlik deltagit på HIMSS, världens största mässa för informations- och teknologilösningar för den globala hälso- och sjukvårdsindustrin. FRISQ och Qlik gav under mässan en demonstration av hur produkterna från respektive företag fungerar ihop för att skapa nya förutsättningar för hälso- och sjukvården att höja både kvaliteten och effektiviteten av behandlingar.
januari, 2019

Di Digitals intervju med vår styrelseledamot Lars Björk om varför han valde att gå in FRISQ

Succén med Qlik har gjort att Lars Björk blivit litet av ett orakel i tech-Sverige. Förhoppningen är att kunna ta med framgångsreceptet med Qlik till Frisq; att bygga upp ett mjukvaruföretag och få det att växa globalt i mycket snabb takt.

Qliks tidigare VD Lars Björk om investeringen och styrelserollen i FRISQ

Lars Björk ledde under 10 år företaget Qlik. Under hans tid på bolaget gick de från en liten tech-startup i Lund till en global framgångssaga, som då bolaget köptes ut från Nasdaq-börsen 2016 värderades till 25 miljarder kronor. Sedan han slutade har han fått många förfrågningar – både om styrelsepositioner, nya jobb och investeringar. Men hittills har han varit restriktiv. Under förra året valde han dock att investera i- samt ta plats i healthtech-bolaget FRISQ:s styrelse. Nu berättar han varför...

Debattartikel i SVD understryker behovet av FRISQ

Hej, Se debattartikel i SVD 3 januari som diskuterar behovet av ett digitalt lyft inom svensk sjukvård och särskilt för patienter som är i större behov av vård, t ex kroniska sjukdomar. Debattartikeln understryker behovet av digitala stöd för framåtblickande vårdplaner för både vårdpersonal och patienter, vilket är precis det FRISQ möjliggör. Lär mer här: https://www.svd.se/digitalt-lyft-ett-maste-for-svensk-valfard